Beeld: YT / VVD

Partijen willen nog wel samenwerken met de kartonnen Rutte

Goed nieuws voor de VVD. Uit een rondgang in Den Haag onder alle andere partijen blijkt dat veel partijleiders nog wel zouden willen samenwerken met de kartonnen Rutte. De papieren versie van de premier kan op het vertrouwen van de voltallige kamer rekenen.

‘‘Je ziet toch dat partijleiders in de kartonnen Rutte een echte leider zien, iemand die verbindt en in staat is Nederland door de grootste crisis sinds de oorlog te loodsen’’, zegt politiek verslaggever Xander van der Wulp. ‘‘Waar premier Rutte zo’n beetje iedere week weer onder vuur ligt, lijkt de kartonnen versie van Rutte de dans iedere keer weer te ontspringen. Hij heeft echt het charisma waar ook veel partijleiders gevoelig voor zijn. De kartonnen versie heeft de laatste verkiezingen zeker 25 zetels binnengehaald voor de VVD en heeft sindsdien eigenlijk niets gedaan wat dat vertrouwen zou kunnen schaden.’’

Ook onder het volk kan de kartonnen versie van Rutte op veel steun rekenen. Toen we met de kartonnen Rutte de straat op gingen, gaven de meeste mensen aan gewoon op hem te zullen stemmen als er nu nieuwe verkiezingen zouden zijn. ‘‘Ik vind dat hij zo’n fijne uitstraling heeft’’, zegt de 48-jarige Jessica uit Hoorn. ‘‘Zo’n warme lach. Ook naar het buitenland toe denk ik: ja, deze levensgrote bordkartonnen politicus is iemand die mij mag vertegenwoordigen.’’ Daar sluit de 29-jarige Berndt uit Ermelo zich bij aan. ‘‘Als ik naar deze figuur kijk dan denk ik: what you see is what you get. Wat er ook gebeurt in Nederland, hij blijft onbewogen. Dat vind ik mooi.’’

Rutte noch zijn kartonnen versie heeft vooralsnog gereageerd op de nieuwste peilingen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Aktiefront is hét woord van de jaren ’60. Toentertijd met een “k” geschreven.
Ik liep toen nog met een blitse ‘doorkijkbloes’ over straat en zonnen in een ‘monokini’ was erg koel.

gravatar

Ik had een fietsatlas van De Drukkerij. Na een fikse regenbui kon ik ‘m onderweg weggooien. Gelukkig was de kaart niet geplastificeerd anders was het milieuvervuiling geweest van de natuur.

gravatar

Lieve Opa, om Rutte heen ligt een onzichtbare brandvrije en kogelwerende laag. Ik vermoed dat zo’n laag ook om de kartonnen uitvoering ligt.