Oleg Elkov / Shutterstock.com

De Jonge: ‘Voor 1 juli moet 60 procent van de Nederlanders op testvakantie zijn geweest’

Als Corendon en TUI volgens de planning blijven leveren moet voor 1 juli 60 procent van de Nederlanders op testvakantie zijn geweest. Dat zegt minister Hugo de Jonge. “Als alles meezit kan dit zomaar eens een hele mooie zomer gaan worden.”

Op dit moment zijn er iets minder dan 400 mensen op testvakantie geweest, maar dat aantal schiet volgens de minister binnenkort omhoog. “We zijn druk bezig om de capaciteit op te schalen”, zegt De Jonge. “Maar het gaat nu eenmaal stapsgewijs. Eerst de mensen die de testvakantie het hardst nodig hebben: de Nederlanders die op het punt staan naar Curaçao of Bonaire te vertrekken. En dan als laatste de thuiszorg, als daar ruimte voor is.”

Het liefst zou De Jonge zien dat op 1 juli 100 procent van de Nederlanders op testvakantie is geweest, maar volgens hem is dat niet realistisch. “Je houdt natuurlijk altijd mensen die sceptisch zijn, of mensen die hun lichamelijke integriteit zó belangrijk vinden dat ze zo’n testvakantie principieel weigeren. Ik denk dat je die niet overtuigt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Simoon en Thom, testvakantiereizen worden niet ondernomen door vakantiegangers, maar voor vakantiegangers door professionele vakantietesters van reisorganisaties.

Helaas zijn door de pandemie de meeste vakantietesters ontslagen, zodat de meeste vakantiegangers op de bonnefooi op reis moeten gaan.

Reageer
gravatar

Alina a21,
Wat ben jij toch een kuthoer. Weet jij dan niet dat de meesteres de klant dient te “straffen” en niet andersom. Meestal met een zweepje of een riem. Ook in Italië is dat zo, weet ik uit eigen ervaring.