Oester vindt het ook geil om gegeten te worden

Oester vindt het ook geil om gegeten te worden

Oester vindt het ook geil om gegeten te worden

De oester vindt het ook geil om gegeten te worden. Dat blijkt uit onderzoek van biologen aan de Universiteit van Wageningen. “Zij krijgen er ook ‘zin in’.”

“Lang dachten dat wij de enige waren die geil worden van het eten van een oester, maar dat is dus niet zo”, zegt bioloog Arie Koevoet. “Het is voor de rauwe oesters zelf ook een lustopwekkend tafereel wanneer ze levend verorberd worden. Zodra ze speeksel proeven dat een beetje naar chique bubbels en citroenschijfjes smaakt, komen er bij de weekdieren, net als bij ons, allemaal liefdeshormonen vrij. En daarna gaan ze dood in je maag. Grappig he? Zo erg verschillen we dus niet van elkaar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Madam 65
Wie komt er lekker rauw van onze oesters genieten. Nu nog alleen op het terras, maar binnenkort hopelijk ook binnen. Ga naar borddeel.nl/madams rauwe oesters

• Reageer