Beeld: Shutterstock.com / Studio Speld

Nieuw kabinet Rutte al weken aan de slag, Kamer wist van niks

Bordesfoto gelekt

Er is al weken een nieuw kabinet. Dat blijkt uit een gelekte bordesfoto. De Kamer wist van niks.

Op de gelekte foto is te zien dat Rutte IV bestaat uit VVD, D66, CDA en GroenLinks. Onder de ministers bevinden zich Ivo Opstelten, Ard van der Steur, Anouchka van Miltenburg, Fred Teeven, Jeanine Hennis-Plasschaert, Eric Wiebes, Halbe Zijlstra, Frans Weekers, Mark Harbers en Wynand Duyvendak. De koning is Willem-Alexander. 

Rutte ontkent niet dat hij de regering geheim heeft gehouden, maar zegt dat bewust te hebben gedaan om kwetsbare ministers zo veel mogelijk uit de wind te houden. “We hebben de afgelopen jaren gezien hoe er een afrekencultuur in Den Haag is ontstaan. Nu zijn de bewindslieden niet overgeleverd aan een veel te kritische Tweede Kamer, en kunnen ze gewoon in stilte hun werk doen.”

Lilianne Ploumen van de PvdA spreekt van een nieuw dieptepunt: “We hebben het hier de afgelopen dagen eindeloos gepraat over een nieuwe politieke cultuur, en nu blijkt er een kabinet te zijn gevormd zonder de PvdA. Wij zullen een motie van afkeuring serieus bekijken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hey, I’m bored! (。❤‿❤。) My co︆︆ntacts==>> –==>>> ︆︆v︆︆.︆︆︆︆ ht/cDoB

gravatar

Mevrouw Van der Plas, u vergat bijvoorbeeld:
boze-boeren, keuterboeren, landarbeiders, voddenboeren, kerstboomkwekers, opboeren, Frank en Ronald de Boer., melk- en groenteboeren, fruitboeren, bloemen- en bollentelers.

gravatar

Haha. Jullie dachten zeker: die randdebiel mag z’n carrière voortzetten als ijscoman of cliniclown. Welnee! Zo werkt het niet in Den Haag. Als je maar genoeg aan Mark z’n ballen sabbelt, mag je gewoon terugkomen op VWS!

Reageer
gravatar

Blij met Hugo… Dan vallen mijn (grove) fouten niet zo op. Alle corona problemen schuif ik lekker in zijn hippe schoenen. Whoehaha