Beeld: NOS

Kabinet presenteert minister van Tegenmacht

In navolging van het notulendebat op donderdag heeft het kabinet besloten een nieuwe ministersfunctie te introduceren: de minister van Tegenmacht. Het nieuwe ministerie zal verantwoordelijk worden voo
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bij nader inzien lijkt het me beter om het ministerie van Tegenmacht op te laten gaan in Algemene zaken. Wel komt er een ministerie van Vertrouwen wat er op moet toezien dat de Kamerleden rap meer vertrouwen in de minister president krijgen. Kamerleden die niet voldoen kunnen dan een motie van Wachtgeld tegemoet zien. Kamerleden van coalitiepartijen kunnen tevens een mooie functie tegemoet zien als bijvoorbeeld burgemeester, commissaris, of als dikbetaalde voorzitter van het een of ander.

Reageer
gravatar

Francesco Machiavelli is een nakomeling van Niccolò Machiavelli. Hij zou een goede Minister van Tegenmacht zijn. Hij is weliswaar een Italiaan, maar zijn grote afstand van de Nederlandse politieke cultuur is een enorm voordeel.

Reageer
gravatar

Wouter Koolmees (D66) heeft economie gestudeerd. Economie leert hoe de overheid armen arm houdt en rijken snel rijker maakt. Hij is daarom niet succesvol als minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij is geschikter om straks premier Rutte te ontlasten als minister van Tegen-Tegenmacht.

Reageer
gravatar

Mark Rutte zou een goede keuze zijn. Hij is de man die anderhalve maand geleden met de meeste stemmen de Tweede Kamer in is gekozen: de aangewezen persoon om het Ministerie van Tegenmacht te leiden in mijn optiek.

Reageer
gravatar

Wat raar dat VVD stemmers op Mark hebben gestemd. De rest van de VVD lijst bestond nochtans uit intern gerenommeerde beleidsmedewerkers van Mark.