Ron Atar / Shutterstock.com

100 dagen president: Bedreigt Biden de Amerikaanse waarden ‘armoede’ en ‘ongelijkheid’?

Joe Biden is inmiddels al meer dan 100 dagen president van Amerika. Hoog tijd dus om de balans op te maken: bedreigt de Democraat de Amerikaanse waarden, zoals ‘armoede’ en ‘ongelijkheid’?

Veel Republikeinen zien met lede ogen aan hoe Biden eeuwenoude Amerikaanse tradities in nog geen half jaar ongedaan maakt. “Dit is precies waar we bang voor waren. In plaats van zich met belangrijke zaken bezig te houden, probeert hij nu alleen maar het land aan wankelen te krijgen door een grootschalig sociaal programma op te zetten tegen armoede onder kinderen. Zoiets kost dan weer dágen, dagen die je anders aan echt presidentiële taken had kunnen besteden.”

Volgens de Republikeinen is het gedrag van Biden vooral de schuld van de media. “Als hij bijvoorbeeld besluit een grootschalige klimaatbelofte te doen, komt hij hooguit een paar seconden in het nieuws. Tja, dan hou je gewoon te veel tijd over en ga je tegen de verveling het minimumloon verhogen, racisme bestrijden, healthcare-plannen maken en iedere burger vaccineren. Is dat nog Amerika?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *