Beeld: NOS

Rapport ‘Ongewenst olijk’ oordeelt hard over titels van rapporten

Rapporten van commissies die onderzoek doen naar schrijnende misstanden hebben veel te vaak een semi-snedige titel. Dat concludeert de commissie-Daniëls, die onderzoek deed naar zulke rapporten, in het rapport ‘Ongewenst olijk’.

“Wanneer je conclusies presenteert over een zeer ernstige kwestie, is het zowel onnodig als ongepast om met een pseudo-pakkende titel aan te komen”, zegt commissievoorzitter Wim Daniëls. “Neem ‘Ongekend onrecht’ over de toeslagenaffaire, 'Ongehoord' over het vreemdelingenrecht of ‘Ongelijke leggers’ over grensoverschrijdend gedrag in de turnwereld. Wij vinden de olijke naamgeving van zulke rapporten zeer ongewenst.”   

In het rapport ‘Ongewenst olijk’ doet de commissie-Daniëls de aanbeveling om te kiezen voor lange en saaie titels. “Als het goed is, spreekt de inhoud van het rapport voor zich. Als dat niet zo is, heb je kennelijk niet hard geoordeeld. In dat geval slaat een treffende titel de plank al helemaal mis.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *