Máxima bijt hoofd van Noëll (9) eraf na verloren potje zaklopen

Máxima bijt hoofd van Noëll (9) eraf na verloren potje zaklopen

De koningsspelen zijn in mineur geëindigd voor de negenjarige Noëll uit Amersfoort. Zijn hoofd werd van zijn romp gescheiden nadat hij een vriendschappelijk potje zaklopen had gewonnen van koningin Máxima.

Meester Tim van groep 6 zag het gebeuren. “Noëll nam al snel de leiding, en bouwde zijn voorsprong over de rest van de race gestaag uit. Na afloop heeft Máxima met haar blote tanden zijn hoofd afgebeten. Daarna zijn we met de hele klas op de foto gegaan. Het was een gezellige ochtend.”

Volgens koningshuisdeskundige Jeroen Snel moeten we de macabere actie van onze vorstin in de juiste context zien. “De etiquette schrijft voor dat je de koningin laat winnen bij het zaklopen. Natuurlijk kun je twisten of het nou echt nodig was om zijn hoofd eraf te bijten, maar feit is dat Noëll zich beter in onze tradities had moeten verdiepen.”

Na een korte onderbreking werd het programma van de koningsspelen weer hervat. Máxima daagde Vlinder (6) uit voor een potje badminton.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lotte, je hebt gelijk. Eem macabere grap kan leuk zijn. De belangrijkste voorwaarde is dat het mogelijk moet zijn..
Een hoofd van de romp verwijderen met een decoupeerzaag kan nog net,. Met een guillotine ligt meer voor de hand. Daar is het ding voor ontworpen.
Een Tyrannosaurus-Rex bijt een hoofd met gemak af. Het beest doet niet anders. Maar het mondje van Hare Majesteit is te klein om zelfs voor een peuter een gevaar te vormen. Een oortje versnoepen zou kunnen.