Beeld: YT / Rijksoverheid

NPO wil persconferentie van de buis halen wegens lage kijkcijfers

NPO-voorzitter Shula Rijxman wil de persconferenties van de buis halen als de kijkcijfers laag blijven. Volgens directie heeft de NPO een publieke functie maar is het evident dat de fut uit het format is. Ze willen het nieuwe programma Showcolade een kans geven in het tijdslot.

In een verklaring laat de NPO weten: “Elke persco zien we dat de kijkcijfers achterblijven bij de verwachtingen. Er zijn gesprekken gevoerd om het format op te frissen maar dit wil de premier niet. Hij weigert om cliffhangers toe te voegen met wat de kijker – als de cijfers het toelaten- kunnen verwachten in de volgende aflevering. Hij staat zelfs niet open voor een kleine aanpassing als het benoemen van André van Duin tot minister van Volksgezondheid. Dat laat ons geen andere keuze.”

Rijksman: “We denken dat Showcolade het beter kan doen op prime time en voor minder verwarring zorgt over de coronamaatregelen. Uiteindelijk willen mensen toch vooral weten: is het chocola of niet? Hugo de Jonge is daar toch vaak onduidelijk over en al die metaforen van hem helpen daarbij niet.”

Premier Rutte zegt juist alles in werking te hebben gesteld om de kijkcijfers weer omhoog te krijgen. “We hebben allerlei versoepelingen aangekondigd die eigenlijk niet helemaal te verantwoorden zijn, maar die de mensen thuis wel een prettiger gevoel geven. Het moet ook een beetje leuk blijven.”

TV-kenner Bert van der Veer heeft weinig vertrouwen meer in het programma: “Het format is niet meer te redden, het enige wat je kan hopen is dat vaccinaties snel genoeg gaan zodat het format een stille dood kan sterven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

✅✅I’m under your control. (。❤‿❤。) Let’s have a great time together ==>> g︆︆︆︆g.︆︆︆︆ gg/oa9py

Reageer
gravatar

Goede zaak. Ik hoorde het vanochtend bij de Sellavision Ontbijtshow. Voor een goed begin van de dag. Op Astra kanaal 5, waar Lifestyle vroeger zat.

Reageer
gravatar

Wij hebben het gevoel dat de betekenis van het woord prime time (NL pruimentijd) niet goed wordt begrepen.
Met pruimentijd wordt een onbekende tijd tot het weerzien bedoeld. Bijvoorbeeld de zinsnede “tot in de pruimentijd!” betekent “tot ooit”.

Reageer
gravatar

Andere acteurs inzetten wil nog wel eens helpen. Irma en haar collega’s mogen natuurlijk blijven, maar die twee gladjanussen moeten eruit.
En neem dan meteen betere acteurs, zoals Ludo uit GTST of beter nog Billy en Richard, dat zijn pas overtuigende gluiperds.