Beeld: Rijksoverheid

Kabinet kondigt Elfstedentocht aan

‘Volgens de cijfers kan het’

Mark Rutte en Hugo de Jonge hebben een Elfstedentocht aangekondigd. De Tocht der Tochten zal op 28 april worden gereden.

“We hebben de cijfers bestudeerd en ik kan hier nu zeggen: it giet oan”, zegt een glunderende Rutte. Dat er nu nog geen ijs ligt, is volgens de premier niet van belang. “Het was vandaag alweer kouder dan gisteren. De trend is gunstig.”

De rayonhoofden en het Red Team ontkennen dat de cijfers er goed uit zien. Ze wijzen er ook op dat het vandaag juist warmer is dan gisteren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gevaccineerde deelnemers hoeven zich niet meer aan corona regels te houden. Niet gevaccineerde moeten een embleem van een corona virus opspelen.

gravatar

De Speld is bekend van de prachtige foto’s van bekende bevallige Nederlandse vrouwen. Ik vraag mij daarom in gemoede af waarom weer niet voor een foto met ‘s lands lieveling Irma Sluis is gekozen.

Reageer
gravatar

Jop, ten tweeden male. Echte satire, parodie en ironie is wat anders dan een aprilgrap. Ze hebben een kern van waarheid. Een Elfstedentocht eind april is aperte onzin.

Reageer
gravatar

Manon, wat heeft het voor zin om Jop zo te treiteren, alleen omdat zijn schrijfsels niet voldoet aan jouw verwachtingen van berichten in De Speld.

Het zou jou tot eer strekken als jij jouw gemeende (!) verontschuldiging aan Jop, aan alle lezers, aan de redactie en aan meneer Rutte aanbiedt.