VVD, D66 en CDA kondigen Super Kamer aan

VVD, D66 en CDA kondigen Super Kamer aan

De VVD, D66 en het CDA hebben aangekondigd een Super Kamer op te richten. Een Kamer waarin VVD, D66 en CDA vast vertegenwoordigd zijn, en waar twee andere partijen middels verkiezingen aan worden toegevoegd.

“De kwaliteit van de politiek onder druk”, valt te lezen in de brief die de drie partijen naar de koning hebben gestuurd. “Door de opzet van de Super Kamer kunnen toppolitici als Thierry Aartsen, Jaco Geurts, Roelien Kamminga en Tjeerd de Groot vaker met elkaar in debat, en ontlopen ze confrontaties met kleine politici als Sylvana Simons en Renske Leijten. Dat komt het algemene niveau van de politiek ten goede.”

De grote partijen mogen dan op één lijn zitten, de kleine partijen zijn furieus: “We zijn door het plan overvallen”, zegt Lilianne Ploumen van de PvdA. “Op deze manier wordt de tegenmacht uitgehold. Het gaat zo alleen nog maar om macht.” Ook Gert-Jan Segers van de ChristenUnie weigert mee te doen met de nieuwe opzet. “Maar het kan zijn dat ik daar op terugkom. Excuses alvast.”

De VVD, CDA en D66 bezweren dat ook de kleine partijen zullen profiteren van de nieuwe opzet. “Zij krijgen meer spreektijd in de Keuken Kampioen Kamer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Over twee dagen zal blijken dat dit voorstel niet bestand is tegen de aanhoudende protesten van de Plattelandsvrouwen onder leiding van BBB stormram mevrouw Caroline van der Plas.

Het hele plan is een dode Koolmees.

Reageer
gravatar

Mijn naam is Jinping, en ik sta volledig achter deze boodschap.

Mits jullie je partijtjes onder 1 noemer brengen.
Met een rode huisstijl, zeg maar.

Mijn waarde vertegenwoordiger Hoe Lang zal jullie persoonlijk een pakket instrukties overhandigen.

Reageer
gravatar

Selena als jouw seksobsessie weer opspeelt, kun je beter een eind gaan fietsen in plaats van gore praatjes op De Speld te zetten. Daar heb ik goede ervaringen mee.