cristiano barni / shutterstock.com

Kritische UEFA steekt hand in eigen boezem: ‘Focus Champions League lag te veel op voetbal’

De UEFA is niet gelukkig met de plannen voor de Super League, maar steekt de hand in eigen boezem. “Blijkbaar lag de focus van de Champions League te veel op voetbal en niet op geld verdienen. Dat moeten we ons aantrekken”, zegt de voorzitter van de UEFA Aleksander Ceferin. 

Ceferin spreekt van een helder signaal dat de topclubs met het initiatief afgeven. “Ze willen willen gewoon belachelijk veel geld verdienen. En wij maar denken dat het allemaal op het spelletje gaat. Hoe hebben we zo naïef kunnen zijn? Maar goed, het miljoenenbal is nog niet verloren.” 

De Europese voetbalorganisatie hoopt de topclubs op andere gedachten te kunnen brengen. “We hebben aan onze sponsoren Gazprom, Santander en Heineken gevraagd of ze misschien wat voor hen kunnen betekenen. Hopelijk kunnen we zo het ouderwetse avondje Champions League redden. Dat zijn we de voetbalfans verplicht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *