Beeld: YT / AT5

Uitkomst fieldlab-experiment: naar de kroeg gaan is ‘leuk’

Naar de kroeg gaan is leuk. Dat is de eerste voorlopige uitslag van de fieldlab-experimenten waarbij een gecontroleerd aantal mensen naar de kroeg mag.

“We wisten natuurlijk dat in een kroeg vaak bier is, dat er andere mensen zijn en dat er soms zelfs muziek is. Maar dat alles als ‘leuk’ wordt ervaren is een waardevol aanknopingspunt”, aldus fieldlab-onderzoeker Shelley Karperzooi. “Er zijn zelfs meldingen gemaakt van mensen die luid met de muziek meeblèrden en andere kroegbezoekers muilden. Het is best denkbaar dat die mensen het ‘erg leuk’ of zelfs ‘lache’ vonden, dus dat is iets waar we de komende weken goed naar gaan kijken.”

Of een gecontroleerd kroegbezoek ook coronabesmettingen kan voorkomen is niet bekend want dat is niet onderzocht.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Selena, je hebt helemaal niet jezelf in de hand. Ik denk daarom dat wij geen leuke tijd samen zouden kunnen hebben,

gravatar

De foto is toch niet van een echte kroeg. in ieder geval niet een waarin ik zou komen. Het is in feite een jeugdhuis waar limonade uit de tap komt. Een kroeg heeft een bierstap, een biljarttafel, een dartbord en een tafeltje waaraan getoept wordt. Oma’s mogen ook meekomen om te breien en een glaasje bessen te nippen, maar eigenlijk liever niet.

Reageer
gravatar

Gelukkig, ik hoef jullie niet te missen. Niet dat ik ooit van jullie geiligheid gebruik zal gaan maken, maar ik kan mij zo lekker vreselijk ergeren aan jullie onfatsoenlijke berichten.