Shutterstock / Wikimedia Commons / Studio Speld

Bejaarde en kwetsbare olympische sporters krijgen als eerst vaccinatie

Olympische sporters krijgen voorrang bij het krijgen van een coronavaccin. Oneerlijk? Dat valt wel mee. Olympische sporters die ouder zijn dan 65 of levensbedreigende aandoeningen hebben zijn als eerste aan de beurt.

“We snappen dat mensen het raar vinden dat topsporters eerder een coronavaccin krijgen dan mensen die ze misschien veel harder nodig hebben, maar we gaan heel zorgvuldig te werk”, aldus minister van medische zorg Tamara van Ark. “Dat betekent dat de eerste vaccins gaan naar de kwetsbare sporters. Het zou onverantwoord zijn om onze jongens en meiden met extreem overgewicht of ernstige longaandoeningen ongevaccineerd de marathon te laten lopen. De jonge sporters met een goede conditie zijn pas als allerlaatsten aan de beurt.”

Epke Zonderland (78) is een van de eerste olympische sporters die een coronavaccin ontving. Hij kreeg vandaag zijn eerste prik in het verzorgingstehuis waar hij woont. “Dit zijn waarschijnlijk de laatste Olympische Spelen die ik in mijn leven meemaak. Ik vind het schitterend om op mijn oude dag nog één keer de kans te krijgen olympisch goud te winnen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *