Beeld: YT /  Telegraaf

Tjeenk Willink opent verkenning: ‘We moeten wat met Omtzigt’

De nieuwe informateur Herman Tjeenk Willink, beter bekend als El Tjeenko, heeft er geen doekjes om gewonden bij zijn eerste gesprek met de VVD en D66. Vastberaden heeft hij het gesprek geopend met de woorden: “We moeten wat met Omtzigt.”

Volgens El Tjeenko is het belangrijk om te beginnen met de inhoud van de personeelsbezetting. “Ik heb niks geks gezegd. We hebben geen geheimen voor elkaar, wij zijn familie. Heb jij een probleem ofzo?” Hij barst in lachen uit.

Aan de andere kant van de tafel kijkt Sigrid Kaag angstig om zich heen. “Don Herman. Waar zijn Lidewij en Tom? Je weet wel: de ambtenaren die normaal de aantekeningen maken?” El Tjeenko pakt een glas whiskey en schenkt zichzelf wat in. “Oh Tom en Lidewij komen niet vandaag. En morgen ook niet. Ze zijn een tijdje ‘elders’.”

Kaag verslikt zich bijna in haar koffie. “Ach maak je geen zorgen Sigrid”, zegt El Tjeenko vertrouwd. Hij buigt over de tafel en pakt haar handen vast. “Zolang wij elkaar maar met respect behandelen. Jij respecteert mij toch wel Sigrid?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Meneer G. Wilders bedoelde waarschijnlijk:

“Meneer Rutte en mevrouw Kaag, als ik in het bovenstaande artikel lees hoe de beide redacteuren over jullie schrijven, kom ik er dit keer genadig van af.”

gravatar

Goed idee Mark, die kostbare zetel van Pieter moeten we veilig stellen. Even een ministerspost met wat oude schandalen voor Pieter en dan weg ermee. Het vertrouwen dat PO doet wat wij willen is laag.

gravatar

Ik dacht juist dat Pieter een belangrijke inbreng kon hebben.

Kaagje, Kaagje, wat zeg jij nu allemaal?!

En trouwens waarom probeert Ollongren met Jorritsma haar eigen aantekening op mij en een ambtenaar af te schuiven?

Daar moeten we het nog even over hebben!