Shutterstock.com / Skyfish

Nederlanders reizen naar België om sneller geregeerd te worden

Steeds meer groepen Nederlanders reizen naar België om daar even geregeerd te worden. Ze vinden dat Nederland te traag is met formeren en hebben de hoop verloren dat dit de komende maanden wel gaat lukken.

België geeft aan genoeg overheid te hebben om ook een deel van de Nederlanders op te vangen. Verschillende touroperators organiseren ‘regeertrips’, waarbij alles wordt geregeld voor toeristen die graag een functionerend kabinet willen. ‘‘Het is ontzettend populair’’, zegt een woordvoerder van touroperator TUI. ‘‘Nederlanders zijn het wachten gewoon zat. Ze willen geregeerd worden. En niet ergens van de zomer, maar gewoon nu.’’

De 46-jarige Mandy uit Assel is samen met haar man Wilbert (52) afgelopen vrijdag voor het eerst meegegaan met een regeertrip. ‘‘In Nederland was ik als gewone Nederland nog lang niet aan de beurt om geregeerd te worden’’, vertelt ze. ‘‘In Brussel kon ik meteen terecht. Natuurlijk, het kostte wat moeite, maar een paar uur na aankomst werd meteen een nieuw kunstendecreet van de regering goedgekeurd door het Vlaamse parlement. Even later werden twee amendementen van twee oppositiepartijen genadeloos weggestemd. In Nederland zijn we nog lang niet zover.’’

De Nederlandse overheid raadt in de tussentijd mensen af naar België te reizen voor een regering. ‘‘We moeten allemaal rustig op onze beurt wachten’’, zegt een woordvoerder van het ministerie van Algemene Zaken. ‘‘Het is niet ikke, ikke en de rest kan stikken. Egoïsme is wel het laatste dat we nu kunnen gebruiken.’’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je zou toch denken dat met al die regeerbuisbabies het in Nederland óók al goed gekomen zou zijn. Ligt het soms aan Segers? Heeft die weer eens een kunstmatige insinuatie in de trein laten liggen?

Reageer
gravatar

Waar zijn die nederlanders mee bezig ? Talloze belgen wijzen die regering(en) af en niet voor niets. En dan komen die domme nederlanders dat zeer twijfelachtige gezag ondergaan.

Reageer
gravatar

Nee hoor, vrijwel alle Belgen kunnen praten en horen. Helaas kunnen Franstaligen zich zelden enigszins in het Vlaams uitdrukken. Gelukkig kunnen Vlamingen en Duitstaligen doorgaans Franstaligen goed verstaan.

gravatar

Het is waar dat ons buurland België maar liefst vier regeringen heeft. Onder andere een Vlaamse waar Nederlanders zich redelijk goed verstaanbaar kunnen maken. Toch blijft de vraag of afreizen naar dat land onder de huidige pandemische omstandigheden een goede keuze is. Duitsland ligt mijns inziens meer voor de hand.

Reageer