Beeld: YT / Buitenhof

Hoekstra: ik zou het volledig begrijpen als Omtzigt nu helemaal klaar is met de politiek

Wopke Hoekstra zou het ‘helemaal begrijpen’ als Pieter Omtzigt na het drama van de afgelopen weken schoon genoeg heeft van de politiek. “Er zijn mensen die om minder de politiek de rug toe hebben gekeerd.”

De CDA-leider vindt het formatieschandaal slecht voor de Nederlandse politiek en al helemaal voor Pieter Omtzigt. “Je hebt in je eentje genoeg voorkeursstemmen gekregen voor vijf zetels en dan probeert nota bene de minister-president je pootje te lichten. Ik kan me heel goed voorstellen dat Pieter denkt ‘weet je wat, die hele Tweede Kamer kan me gestolen worden, ik kan mezelf ergens anders veel nuttiger maken’. Al is het maar om zijn eigen mentale gesteldheid overeind te houden. Hoe dan ook, we wensen onze Pieter de komende tijd veel sterkte, welke beslissing die ook neemt. Pieter, je bent een kei!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hij blijft gewoon omdat hij er is voor ons Dat is en blijft zijn insteek.dus niet speculeren gewoon met rust laten djw wijsneus

Reageer
gravatar

Kijk, dat is nou empathisch vermogen!

CDA is gewoon een hele WARME partij, zo zie je maar weer.
Stem nou op ons!

Pieter, we hebben al een prima opvolger voor je!
We zullen aan je denken!

Reageer
gravatar

Zou ik niet doen. Als Pieter opstapt, neemt hij natuurlijk de vijf zetels mee die hij van de kiezers heeft gekregen. Geef ‘m eens ongelijk.

gravatar

Ik heb niks tegen Piet Omtzigt. Dat wordt bewezen door het feit dat ik hem graag in mijn volgend Kabinet wil opnemen. Dan kan ik zonder weerstand uit de Kamer het liegen en bedriegen vrijelijk blijven beoefenen zoals een echte liberaal betaamt.

Reageer