NOS.nl

Rutte namens Kaag: ‘Kaag helemaal niet onzichtbaar’

Veel mensen verwijten D66-leider Sigrid Kaag dat ze volledig onzichtbaar is sinds de verkiezingen. Maar volgens premier Rutte berust die opvatting op een misverstand. “Namens Kaag: ze is er gewoon.”

“Ik wil hier zeggen dat Sigrid Kaag de media niet ontloopt. Dat zeg ik ook namens Sigrid Kaag”, aldus Rutte. “Ze zei dat ik tegen jullie moet zeggen: ‘De anderhalf miljoen mensen die D66 hun vertrouwen hebben gegeven hebben recht op een zichtbare leider. Ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheden. En ik vraag me af of mensen deze kritiek ook hadden gehad als ik een man was geweest.’ Even voor de duidelijkheid: dat zei Sigrid Kaag hè. Ik ben natuurlijk wel een man. Dus met ‘ik’ bedoelde ik niet mezelf, dat was Kaag die het woord was.”

Wanneer we Kaag weer te zien gaan krijgen weet Rutte nog niet precies: “Maar als het zo ver is laat ik het jullie als eerste weten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *