Shutterstock.com /  bellena

Shutterstock.com / bellena

Verkoper daklozenkrant doet altijd alsof voorbijgangers niet bestaan

Daklozenkrantverkoper Ruud komt graag in de binnenstad, maar één soort mensen probeert hij zoveel mogelijk te vermijden: voorbijgangers. Daarom doet Ruud altijd het liefst alsof voorbijgangers niet bestaan.

‘’Ik weet dat het eigenlijk niet netjes is om ze te negeren, maar als je ‘hallo’ of ‘goedemiddag’ zegt blijven ze voorbij gaan,’’ vertelt Ruud. “Dus tegenwoordig kijk ik gewoon strak recht vooruit terwijl die mensen voorbij lopen. Ik wil ook niet dat ze de indruk krijgen dat ik ze wel een krantje zou willen verkopen.”

Natuurlijk houdt Ruud er rekening mee dat hij voorbijgangers kwetst als hij ze weigert aan te kijken, maar wil zich daar niet door laten leiden. “Je weet helemaal niet hoe en waarom iemand voorbijganger is geworden. Misschien heeft diegene daar wel bewust voor gekozen. Of ze zijn hun hele leven al voorbij aan het gaan, maar dan kun je ze toch niet meer helpen, ook niet met een vriendelijk gesprek of een krantje. Om te denken dat ik daarmee het verschil zou maken, dat zou naïef zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Volgens mij is het fake news. Daklozenkrantverkoper Ruud zal wel bij een Oost Europese bedelbende horen.

Die gasten spreken geen Nederlands. De woorden hallo of goedemiddag kennen ze niet.

Corrie, jouw vaste prik voor Betrouwbaar Comment.

• Reageer
gravatar

Als Ruud voortaan in plaats van zijn spijkerbroek met gaten een versleten exemplaar aandoet en zijn Rolex verwisselt voor een horloge van Action komt hij als bedelaar geloofwaardiger over.

• Reageer
gravatar

Hee, dat heb ik precies andersom!

Ook en nog meer met bedelaars trouwens.
Hoewel ik soms ook wel zeg dat ze op moeten rotten.

Gespreksstroomschema 1
‘Mag ik je wat vragen?’
-> ”

Gespreksstroomschema 2
‘Mag ik je wat vragen?’
-> ‘Nee.’

Gespreksstroomschema 3
‘Mag ik je wat vragen?’
-> ‘Rot op, straks jat je m’n fiets.’

• Reageer