Shutterstock.com / aastock

Ondersterfte: Jan (93) leeft nog

Het CBS heeft over afgelopen week opnieuw ondersterfte geregistreerd. Doordat er vanwege de lockdown minder griepdoden en verkeersslachtoffers zijn, zijn er minder mensen gestorven dan normaal in een week. Dat betekent dat Jan Christoffelsen (93) uit Almelo nog gewoon leeft.

“Op mijn leeftijd is elke dag die ik nog in goede gezondheid door kan brengen sowieso een cadeautje”, aldus de kranige grootvader die tegen alle verwachtingen in nog tot het rijk der levenden behoort. “Ik had statistisch gezien prima dood kunnen zijn, dus ik geniet nu helemaal met volle teugen van elk moment dat me gegeven is. Ik heb mijn eerste vaccinatie al gehad en het weer is goed genoeg om binnenkort weer naar buiten te kunnen.”

Jan verwacht in juni zijn eerste achterkleinkind en hoopt nog te zien hoe zijn kleindochter later dit jaar haar PhD krijgt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *