Source: Youtube, Pieter Omtzigt

Omtzigt zet zijn tanden in CDA-affaire

Tweede kamerlid Pieter Omtzigt heeft aangekondigd er alles aan te doen om de CDA-affaire op de politieke agenda te krijgen. Hij zegt niet te rusten voor alle gedupeerden krijgen waar ze recht op hebben.

Omtzigt is getipt door anonieme CDA’ers die uit de school zijn geklapt over het functioneren van partijgenoten. ‘Het is meer dan gewoon een erekwestie. Voor sommige politici betekent het dat hun leven verziekt is. Sommigen moeten zelfs op zoek naar een andere baan.’

Volgens Omtzigt hebben hogere partijleden moedwillig geprobeerd om de vrijgekomen informatie onder de pet te houden. ‘Er wordt door tipgevers zelfs gesproken over het bestaan van een Wopke-doctrine. Daarin wordt er expliciet op gehamerd dat informatie over het functioneren van CDA-leden niet gedeeld hoeft te worden met journalisten en de CDA-leden die het betreft. Dat is een walgelijke manier van handelen die niet te verkopen is aan mensen die nota bene op je eigen partij hebben gestemd.’

Dus zal Omtzigt blijven strijden tegen het onrecht, ook al kost dat hem zijn eigen kop. ‘Wat er in de top van die partij gebeurt, daar zijn werkelijk geen woorden voor. Het heeft mijn vertrouwen in de overheid diep geschaad. Hoe bestuurders in Den Haag zo kunnen beslissen over het leven van hardwerkende Kamerleden, dat is een grof schandaal. Iedere betrokkene moet hiervoor keihard aangepakt worden’, spreekt de Binnenhof-pitbull.

Het CDA heeft inmiddels laten weten niet inhoudelijk te reageren op de aantijgingen. Wel zal de partij er alles aan doen om de gedupeerden te vergoeden voor de geleden schade door ze op een ambtelijk zijspoor te zetten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat gaat goed… Ik was dat verkennen wel beu, toen Mark en Siggi met dit idee kwamen om het CDA wat op te kloten. Duwen wij de Sperrzeit nog snel een paar maanden door…. Whoehah!

Reageer
gravatar

Leo, dat moet jij juist zeggen! Heb jij in de afgelopen jaren ooit onze pitbull uitgelaten en te vreten gegeven? Nee, nooit meer!
Dat beest moest jij tien jaar geleden zo hoognodig tegen mijn wil in kopen. Het beest heeft mij al minstens honderd keer toegetakeld met z’n scherpe tanden.
Je neemt de joekel maar meer na onze scheiding.

Reageer
gravatar

Jammer dat Pieter Omtzigt niet met een eigen lijst aan de verkiezingen heeft meegedaan. Dat zou het CDA mooi minstens 4 zetels hebben gekost. Volgende keer misschien ?

Reageer