Shutterstock / Gerard Koudenburg

Lente: dolblije koeien ontsnappen aan stalbrand

Het blijft een prachtig gezicht: dolblije, rennende koeien in de wei die net aan een stalbrand zijn ontsnapt. Het is hét teken dat de lente weer is begonnen.

“Het gebeurt natuurlijk ieder jaar, maar het blijft bijzonder”, zegt de 43-jarige Kathleen. Ze komt vaak kijken als de staldeuren weer afbrokkelen en de dolenthousiaste melkkoeien de wei op rennen. “Kijk die koppies! Zó blij dat ze een vlammenzee zijn ontvlucht. Je ziet ze helemaal genieten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vreemd! Duidelijk is te zien op de foto dat de koeien huppelen in een malse weide in Sintsjohannesbroekerveen. De stalbrand was volgens het nieuws in Strielwoude.-Oost. Deze plattelandsdorpen liggen toch gauw zo’n 243,5 kilometer van elkaar vandaan.

Reageer