Shutterstock - Adwo

Man die solliciteerde als traffic manager staat nu verkeer te regelen

Hij zag het helemaal voor zich toen hij solliciteerde als traffic manager: projectplanningen maken, mensen aansturen, budgetten maken en bewaken. Het paste helemaal in zijn straatje. Maar nu staat Alfons met een oranje hesje aan en een bordje in zijn hand op een druk kruispunt het verkeer te regelen. “Ik had me mijn eerste werkdag anders voorgesteld”, bekent Alfons.

“Ik vond het al vreemd dat ze vanmorgen zeiden: trek een warme jas aan. Werkt de cv op kantoor niet ofzo, dacht ik nog.” Nu weet Alfons wel beter. Terwijl rechts en links auto’s langs hem heen zoeven terwijl hij wat onregelmatig op zijn fluitje blaast, probeert hij zijn verhaal te doen. “Kijk, HO HO, STOP. NEE. Fietser eerst, oke ga jij dan maar ho ho ho niet tegelijk! Nouja toe maar dan. Kijk ik zag die vacature staan”, schreeuwt hij boven een claxonnerende vrachtwagen uit. “En ik zag mooie dingen staan. ‘Spin in het web van de communicatie’ stond er bijvoorbeeld. En ‘regelen en organiseren’. Ze waren echt op zoek naar een logistieke duizendpoot met een helikopterview. Bij mijn beroepskeuzetest stond dat kritisch lezen niet mijn beste punt was, maar dat ik wel echt een organisator ben. Structuur aanbrengen. Lean en mean weet je wel. Dat is mijn kracht. HO PAS OP. Dus ik heb meteen een brief gestuurd.”

En toen ging het vlot, weet Alfons duidelijk te maken terwijl hij uitwijkt voor een scooter en verontwaardigd zijn roodomrande bordje in de lucht steekt. “In mijn brief vertelde ik dat ik ervan houd om processen te bewaken en infrastructuur op de werkvloer in goede banen te leiden. Dat ik goed kan anticiperen en bijsturen waar nodig. Dat ik stressbestendig ben. Dat sprak mijn werkgever kennelijk aan. Ik vond al dat ze verrassend snel opbelden met het nieuws dat ik was aangenomen. Ik was door het dolle heen.”

Maar dat enthousiasme is inmiddels bekoeld. Alfons is nu zo’n drie kwartier aan het werk en is doodop. “Ik had me misschien iets meer moeten verdiepen in mijn werkgever voor ik mijn sollicitatiebrief verzond.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *