Shutterstock.com / Studio Speld

Qatar: vóór vrijdag gigantisch monument voor gestorven gastarbeiders

'Honderden Pakistani begonnen aan constructie van onverantwoord hoog bouwwerk'

In Doha is vandaag gestart met de bouw van een enorm monument, als eerbetoon voor de gastarbeiders die zijn omgekomen tijdens het bouwen van de WK-stadions. Het monument wordt volgens de Qatarese autoriteiten één van de hoogste gebouwen van het Midden-Oosten en zal aanstaande vrijdag af zijn.

Op concepttekeningen is te zien dat het monument zo’n 750 meter hoog moet worden. “We willen dat alle mensen die hun leven hebben gegeven voor dit voetbalfeest een plekje krijgen op dit kunstwerk”, vertelt een zichtbaar geroerde Tamim bin Hamad Al Thani.

De sjeik geldt als opdrachtgever voor het monument. “Wij zijn ontzettend dankbaar dat zóveel vrienden van over de hele wereld bereid zijn geweest om hun lot te verbinden aan het succes van ons voetbaltoernooi. Dit monument zal ons niet alleen herinneren aan de offers die zij voor onze welvaart hebben gebracht, maar is ook een toeristische trekpleister waar de komende generaties Qatari nog veel profijt van zullen hebben.”

“Vanuit het Westen is er veel kritiek op de bouw van het monument. Zo zou het momenteel met middagtemperaturen van 39 graden te warm zijn voor een bouwproject van deze omvang. Volgens de sjeik hebben de bouwers echter weinig keus: “Dit is het moment. Deze temperatuur is perfect om de gebruikte metalen soepel en kneedbaar te houden. We garanderen dat er genoeg bouwers over zullen zijn om het monument binnen de tijd af te maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste Virgil, wij psychiaters hebben een ander woord voor voetballiefhebbers. Nee, niet hoelegans, maar obsessieve voetbalverliefden (O.V.V.). Het is een ernstige kwaal, dat ruim verspreid is in heel Europa en Zuid-Amerika. O.V.V. is helaas een vrijwel niet te genezen obsessie.

gravatar

Alle mensen die Qatar willen bezoeken, worden aan de grens uitvoerig getest. Wie positief test op het bezit van minimaal twintig miljoen dollar mag verblijven in een van de zeer luxe torenhoge hotels.
Wie negatief test, moet het paspoort inleveren en meewerken als onbetaalde bouwvakker aan de bouw van stadions en andere luchtkastelen.

Reageer
gravatar

Wat een onzin. Wij beloven aan alle bouwvakkers het minimumloon, dat ze ook zouden krijgen in hun thuisland. We houden dat natuurlijk in voor hun huisvesting en een dagelijkse maaltijd.

Als ze te overlijden komen, krijgen ze een keurige begrafenis in een massagraf. Uiteraard sturen we de rekening daarvan naar de familie. Wij zijn wel goed, maar niet gek.