Denise maakt apart boodschappenlijstje met producten die ze later weg gaat gooien

Nu de supermarkten extra druk zijn, probeert de 32-jarige Denise zo gestructureerd mogelijk boodschappen te doen. Daarom maakt ze naast haar standaard boodschappenlijstje nu ook een apart boodschappenlijstje voor producten die ze later weg gaat gooien. Zo vergeet ze niet te halen wat ze uiteindelijk in de prullenbak gooit.

‘’Even denken’’, zegt de jonge vrouw die naar de twee papiertjes op haar aanrecht staart. ‘’We hebben sowieso weer olijfolie nodig en afwasmiddel.” Ze pakt het tweede briefje erbij. “Verder heb ik wel zin om een komkommer in m’n koelkast te laten beschimmelen. Ook cottage cheese schrijf ik op, want dit schijnt goed voor de lijn te zijn. Ik lust het weliswaar niet, maar misschien moet ik het toch maar gewoon een keer in huis halen. En o ja, ook nog een voordeelzak sla met 35% korting die ik een paar dagen later weg moet gooien omdat het in mijn koelkast is gaan lekken en er een hele heftige geur vanaf komt. Daar heb ik echt zin in!

Wist je dat een boodschappenlijstje je kan helpen om voedselverspilling tegen te gaan? Als je bewust inkopen doet, verspil je minder eten en bespaar je tijd en geld. Dus kies thuis de verantwoordelijke voor de boodschappenlijstjes en strijd samen met Too Good To Go mee tegen voedselverspilling.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *