Alexandros Michailidis / Shutterstock.om

Hoekstra: ‘Selectieve verontwaardiging over WW-plan, rest van ons beleid is ook asociaal’

Het plan van Wopke Hoekstra om de WW tot één jaar te verkorten heeft tot heel wat woede geleid. Velen politici en kiezers noemen het voorstel van de CDA-lijsttrekker ‘asociaal’. Selectieve verontwaardiging, zo vindt Hoekstra. “We hebben de afgelopen tijd zo veel asociale dingen gedaan, maar daar hoor je niemand over.”

“Wij hebben keer op keer een salarisverhoging van zorgmedewerkers tegengehouden he. In deze tijd! Waarom is niemand daar verontwaardigd over?”, bijt Hoekstra van zich af. “Het verkorten van de WW is maar een van de vele asociale dingen waar wij voorstaan. Als mensen die nu kritiek hebben eerlijk zijn, moeten ze het hele verhaal vertellen. Dus ook dat het CDA het prima vindt dat kinderen in Moria door ratten worden aangevreten en dat de hardvochtige omgang met toeslagenontvangers grotendeels uit onze koker komt. De afschaffing van de dividendbelasting waren wij destijds ook voor trouwens. Het is dus een pakket aan maatregelen dat je wat ons betreft als één asociaal geheel moet beoordelen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lieve Corrie, dank je wel voor jouw steun. Als ultrarechts vrouwvolk zoals jij allemaal op mij stemmen, kom ik er wel.
Als Minister-president Wilders ga ik gelijk alle buitenlanders tot en met de zesde generatie het land uitsturen. Moslims natuurlijk voorop. En boten met vluchtelingen worden omgekeerd. Ik schaf de EU en de Euro met terugwerkende kracht af. Zwarte Piet wordt een erebaan.
Lieve Corrie je helpt mij nog wel met nieuwe Ideeën, hoop ik.

gravatar

Rudolf en Jos laten de satire (de bestaansgrond van De Speld) even los. Ze zijn dit keer niet gewoon serieus, maar zelfs bloedserieus. Het is nu duidelijk op welke partij ze niet gaan stemmen.

Reageer