NOS

PVV’er Martin Bosma staat stil bij Februaristaking: ‘Dit nooit meer’

PVV-politicus Martin Bosma was gisteren aanwezig bij de herdenking van de Februaristaking in 1941. Hij stond stil bij het moment dat Amsterdamse arbeiders in verzet gingen tegen de Duitse bezetting. “Het werk mag nooit meer om die reden onderbroken worden. Dit nooit meer.”

“Het is al tachtig jaar geleden, maar ik krijg er nog steeds kouwe rillingen van als ik er aan denk”, zegt Bosma. “Afschuwelijk om te zien dat communisten hun werk gewoon stil konden leggen. En dat allemaal in de naam van ‘verdraagzaamheid’ en ‘opkomen voor mensen die op basis van hun afkomst vervolgd worden.’ Dat is een zwarte bladzijde in onze geschiedenis.”

Volgens Bosma is het goed om je te blijven herinneren dat zoiets gewoon kan gebeuren. “Want we moeten ons niet in slaap laten sussen. De verdraagzaamheid woekert ondergronds nog steeds door. Als er binnenkort weer een bevolkingsgroep vervolgd wordt kruipen de barmhartige en principiële mensen weer uit hun kieren om hun menslievende karwei te voltooien. De wolf staat voor ons. Het kan zo weer gebeuren.”Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Inderdaad, het is niet leuk dat een paar miljoen Nederlanders fascistisch denken door het
voortdurend vuilspuien over immigranten tot aan de vierde graad door Geert Wilders.

gravatar

Hey Jan, heb je al eens gedacht om een Decupré matras aan te schaffen? Het schijnt dat, door erop te slapen, je hersenen worden schoongespoeld.

Kun je wel gebruiken.

Corrie, jouw vaste prik voor Betrouwbaar Comment.

gravatar

Ik heb als leider van mijn persoonlijke partij PVV zelf aan Martin toestemming gegeven om mee te doen aan de februaristaking, omdat ik meen dat uit menslievendheid voor de rechtmatige bewoners de moslims en andere indringers het land uit moeten worden gegooid.

Reageer
gravatar

Ik heb vernomen dat de Nederlandse Spoorwegen daarvoor verouderde houten goederenwagons ter beschikking wil stellen. Blood en honour wil helpen met instappen.