Qatar getroffen door uitbraak van natuurlijke doodsoorzaak

Overheid trots: "Men komt van heinde en verre naar Qatar om aan een natuurlijke doodsoorzaak te mogen sterven."

Qatar kampt met een massale oversterfte aan natuurlijke doodsoorzaak. In de afgelopen jaren stierven 6500 meer mensen aan een natuurlijke doodsoorzaak dan vooraf verwacht, zo blijkt uit cijfers van het ministerie van Volksgezondheid, Sport & Slavernij. Met name gastarbeiders behoren tot de hoge risicogroepen, maar de autoriteiten maken zich vooralsnog geen zorgen: “Van besmettingsgevaar voor de lokale bevolking lijkt geen sprake.”

Tot de natuurlijke doodsoorzaken worden in Qatar onder andere ouderdom, uitputting en leefomstandigheden gerekend. “Het is opvallend dat vooral arbeidsmigranten in ons land sneller oud en uitgeput lijken te raken”, zo stelt het ministerie. “Gelukkig blijven er genoeg over om de stadions af te bouwen en blijkt uit onderzoek dat het besmettingsgevaar enorm meevalt. Het R-getal ligt voor de lokale bevolking rond de 0. Dat betekent dat Qatari die in contact komen met een Nepalees, absoluut niet bang hoeven te zijn óók versneld te sterven aan een natuurlijke doodsoorzaak. Dat geldt ook voor voetbalfans, dus het WK 2022 komt niet in gevaar.”

Het ministerie weerlegt tenslotte de kritiek van Westerse landen op de mensenrechtensituatie in de Golfstaat: “In geen enkel land ter wereld ligt de sterfte aan natuurlijke doodsoorzaak zo hoog als bij ons. Dat is een teken van beschaving. Waar je in andere landen het risico loopt om te komen in het verkeer, door ziekte, of door een agressieve overheid, komen mensen massaal naar ons land om na een mooi en rijk leven uiteindelijk de natuur zijn beloop te laten.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De KNVB heeft voorgesteld om een proef (pilot, red.) te doen met een beperkt aantal toeschouwers (supporters van Ajax, red.) in een voetbaltempel (arena, red.) in Qatar.

Erik ten Hag staat welwillend tegenover dit voorstel.