shutterstock.com / Doha Stadium Plus Qatar, CC BY 2.0

Minstens 6500 arbeidsmigranten overleden in Qatar, wat betekent dit voor de kansen van Oranje op het WK?

Uit onderzoek van The Guardian blijkt dat zeker 6500 arbeidsmigranten in Qatar zijn overleden bij de voorbereidingen op de wereldkampioenschappen voetbal in 2022. De vraag die rijst: wat betekent dit voor de kansen van Oranje op het WK?

Recordinternational Wesley Sneijder ziet het niet als een voordeel voor onze Oranje Leeuwen. ‘‘Nederland is het niet gewend om in dit soort omstandigheden te spelen, dat maakt het lastig. Statistisch gezien zie je ook dat Oranje helemaal niet goed presteert in landen waar mensenrechten worden geschonden. Als ploeg probeer je je zo goed mogelijk op alles voor te bereiden, maar dit soort dingen kan je niet trainen.’’

Voetbalanalist en mensenrechtenexpert Ronald de Boer ziet het probleem niet: ‘’Dat is voetbal, je moet overal rekening mee houden, ook met duizenden doden. Dat is ook juist de charme van het spelletje. Een goede spelersgroep kan met zulke onvoorspelbare zaken omgaan. En bovendien: die gasten waren sowieso niet speelgerechtigd voor Qatar, dus ik denk dat het voor onze kansen weinig uitmaakt.’’ 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *