Shutterstock - Sagittarius Production

Tegenvaller: Mars ontploft na landing Perseverance

Ruimtevaart is niet zonder risico’s. In het verleden hebben ambitieuze projecten al vele mensenlevens gekost – en nog veel meer dollars. Donderdag ging het ook mis met NASA-rover Perseverance op Mars. De landing was weliswaar succesvol, maar zorgde er wel voor dat de rode planeet is ontploft.

“Een tegenvaller”, geeft Gerhard Kruizinga toe. De leider van het navigatieteam baalt ervan dat Perseverance onverrichterzake terugkeert naar de aarde. “We hadden ontzettend veel te weten kunnen komen over Mars, maar we weten nu alleen dat de planeet kan ontploffen. Van de andere kant: alle kennis die we hadden kunnen vergaren doet er nu niet zoveel meer toe. Dat is troostrijk.”

Ook jammer is dat we nooit zeker zullen weten of er leven was op Mars. Kruizinga: “Maar wat we wél weten, is dat áls er leven was op Mars, de mensheid een cruciale rol in de geschiedenis daarvan heeft gespeeld.”

Wetenschappers gaan onderzoeken wat de ontploffing van Mars betekent voor de aarde.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ruimtevaart? Vreselijke geldverspilling! Laten we eerst eens zorgen dat bv de vuilnis in onze straat op tijd opgehaald wordt. Of dat de de bejaarden hier eens wat vaker buiten de deur komen! Maar daar is zogenaamd geen geld voor. En wel voor dit soort geldsmijterij waar niemand wat aan heeft!

Reageer
gravatar

STEUN NU
BETROUWBAAR NIEUWS
WORD VAGE KENNIS

Na het artikel “Mars ontploft na landing Perseverance” denkt daar geen haar op mijn hoofd meer aan. Nu overduidelijk is dat het schort aan betrouwbaar. Iedereen weet immers dat het perverse Marswagentje niet in Veghel is aangeland en chocolade met zoete vulling niet kan ontploffen.

Reageer