Shutterstock / Studio Speld

Ron Vlaar-imitator ten einde raad: “alles kwijtgeraakt sinds Ron gestopt is”

Johan van Druten, de eerst en enige Ron Vlaar-imitator van Nederland, is ten einde raad sinds ‘Ron Beton’ vorige week aankondigde te stoppen als profvoetballer. “Het aantal aanvragen en boekingen is helemaal ingestort nu. Het was al lastig vanwege de coronacrisis, maar voor mij is dit de genadeklap. Niemand wil meer een Ron Vlaar-imitator op z’n kinderfeestje of huwelijk, nu hij gestopt is.”

Van Druten is sinds 2017 actief als Vlaar-imitator. Het begon als een hobby, maar na een aantal succesvolle optredens besloot hij begin 2020 zijn baan als accountant op te zeggen en zich volledig te richten op zijn ‘Ron Beton’-persiflage. “In februari begon het eindelijk een beetje te lopen, maar toen kwam corona. En nu dit. Ik kan wel janken. Ik heb twee weken geleden nog honderden euro’s geïnvesteerd in nieuwe shirts en trainingspakken van AZ, maar daar houdt meneer Vlaar geen rekening mee. Ik heb ook gewoon een gezin dat ik moet onderhouden, hè?”, briest Van Druten met tranen in z’n ogen.

Op de opmerking dat hij met zijn donkerblonde haar en bril helemaal niet lijkt op Ron Vlaar, reageert Johan defensief: “Het gaat vooral om de stem. Die lijkt precies.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *