Viktor Gladkov / shutterstock.com

Regen verpest ommetje, gaan meteorologen te ver?

Na het sluiten van de winkels en invoeren van de avondklok, is nu ook het dagelijkse ommetje door de wijk niet meer mogelijk. De regen zou het enige mogelijke uitje van de dag verpesten. Gaan meteorologen hier te ver?

Nederlanders reageren fel op de komst van regen. Voor veel mensen was het ommetje een van de weinige dingen waar ze nog plezier uit konden halen. “Hier houdt het voor mij op”, zegt iemand op Twitter. “Sta op tegen de weerman.”

Een ander kijkt met name het KNMI aan voor het verzieken van het dagelijkse ommetje. “De ene keer hebben ze het over druppeltjes die zich in de lucht verspreiden, de andere keer gaat het over regen. Het klopt van geen kant. Ze wakkeren alleen maar angst aan voor een nat pak.”

Ook onder weermannen en meteorologen zelf is kritiek. Een zelfverklaarde weerman uit Limburg geeft een ommetje vandaag ‘gewoon een 10’. 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als voorloper op de dagklok hebben we vandaag de regen aangezet. Vanwege de euh Franse en Peruaanse variant van het virus worden alle vrijheden voorlopig opgeschort.

Reageer