Shutterstock - lev radin

Republikeinen hadden voor veroordeling Trump gestemd als ze bij bestorming waren vermoord

Als de bestorming van het Capitool op 6 januari íéts anders was verlopen, zou Donald Trump wellicht niet zijn vrijgesproken door de Senaat. Verschillende Republikeinse senatoren zouden namelijk voor veroordeling hebben gestemd als zij bij die gelegenheid vermoord waren.

Senator Lindsey Graham, onlangs nog lastiggevallen door opgehitste Trump-fans omdat hij de overwinning van Joe Biden heeft erkend, stemde net als veel van zijn partijgenoten tegen veroordeling. “Ik vind niet dat Trump verantwoordelijk kan worden gehouden voor wat er is gebeurd.” Daar had Graham anders over gedacht als hij door de menigte in het parlementsgebouw was doodgeschoten: “Dat zou vermoedelijk wel effect hebben gehad op mijn stemgedrag. Er zijn grenzen.”

Ook fractieleider Mitch McConnell zou het de president verweten hebben als hij op 6 januari door diens aanhang was gelyncht. “Maar de politieke realiteit is dat ik leef en dat ik op basis van een formeel juridische redenering tegen een veroordeling heb gestemd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *