Pro Shots - Marcel van Dorst

Spelers PEC steken geschorste Bram van Polen hart onder de riem door met Van Polen-shirt het veld op te komen

Een hartverwarmend moment in het Hitachi Capital Mobility Stadion vanmiddag: de spelers van PEC Zwolle betraden het veld met een Van Polen-shirt om de geschorste Bram van Polen een hart onder de riem te steken. Naast het omgedraaide tenue met nummer 2 op de borst droegen de elf Zwollenaren voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Groningen ook een blauw-witte aanvoerdersband om de verdediger, die tegen FC Utrecht een rode kaart kreeg wegens een duw, te steunen.

Voorafgaand aan de wedstrijd cirkelde een reclamevliegtuigje met de tekst ‘We denken aan je, Bram’ boven het stadion van FC Groningen. Trainer John Stegeman, die met een tondeuse en gel zijn haar in het model van Van Polen had gebracht, vertelde in gesprek met ESPN met tranen in zijn ogen over het eerbetoon: “We hebben dit als ploeg besloten. We missen Bram gewoon, ik kan er niks anders van maken.”

Dit weekend zullen er in Zwolle ook online bijeenkomsten en een stille tocht georganiseerd worden om Van Polen te steunen. De verdediger is volgende week tegen FC Emmen weer inzetbaar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *