Dmitry Molchanov / Shutterstock.com

Graag of niet: wij hebben 5 tips tegen hitte

Dikke kans dat het komende zomer weer verschrikkelijk heet wordt. Daarom hebben wij alvast 5 tips tegen hitte. Geen interesse? Het is graag of niet.

1. Drink veel water
Minimaal twee liter per dag, ook als je geen dorst hebt. Een tip is een cadeautje, dus niet ondankbaar zijn.

2. Kleed je luchtig
Katoen en linnen zijn materiaal dat goed ademt. Lichte kleuren zijn ook een goede keuze. Niet nuttig? Grootmoeder zou zeggen: beter méé verlegen dan óm verlegen.

3. Vermijd inspanning
Sporten is even geen goed idee, zeker niet op de heetste uren van de dag. Je hóéft dit niet te lezen, dus houd je commentaar voor je.

4. Bescherm jezelf
Draag een zonnebril en een hoofddeksel als je toch naar buiten gaat. Solliciteer dan zelf, als je denkt dat je dit beter kan. Zal je nog vies tegenvallen.

5.
Weet je, zoek het maar uit. Bij de volgende hittegolf weten wij wat we moeten doen. Droog jij maar lekker uit met je eeuwige gezeik. Helemaal klaar mee. Oprotten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lieve achterkleinzoon Jan,

Jouw tante Corrie kwam gisteren bij opa en mij in dikke winterkleding, die ze hier uittrok. Gekleed in een minimaal onderbroek (je weet wel met zo’n touwtje vanachter) hier op de bank zitten puffen. Gelukkig komt ze niet vaak, want stel je voor dat een buurman langskomt als ze hier zo rondloopt.

Knuffels van jouw opa en oma, al mag dat niet meer van meneer Rutte.