Shutterstock.com / Studio Speld

Goed nieuws: Pfizer-vaccins vanaf woensdag buiten te bewaren

Temperatuur van -70 biedt kansen

Goed nieuws voor de houdbaarheid van Pfizer-vaccins: vanaf woensdag wordt het buiten zo koud dat je ze gewoon in de tuin kan bewaren. 

“Die temperatuur van -70 is echt de meevaller die we nodig hadden”, zegt minister Hugo de Jonge. “We hebben meteen al die peperdure vriezers verkocht en de vaccins ergens buiten in de sneeuw gelegd. Van de opbrengst van de vriezers kunnen we weer meer vaccins kopen. Nederland de slimste!”

”Volgens de CEO van Pfizer heeft zijn bedrijf allang rekening gehouden met deze weersomslag: “Iedereen zegt de hele tijd dat AstraZeneca makkelijk te bewaren is. Maar voor dat mislukte vaccin heb je helemaal een koelkast nodig. Dat van ons is gewoon te bewaren op het balkon!”

De Pfizer-CEO wijst erop dat mensen wel goed moeten opletten. “Het gaat een aantal nachten erg hard vriezen. Het kan daardoor gebeuren dat het zelfs iets te koud wordt voor de vaccins. Ons advies: kleed ze goed aan en doe ze een sjaal en muts om. En misschien af en toe een kopje warme chocolademelk. Dan kan er niks gebeuren.”
Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er zijn fouten gemaakt, natuurlijk erkennen we dat. Die vaccins hadden nooit in dat warme depot moeten blijven liggen, gister. Maar achteraf praten is altijd makkelijk.

Reageer
gravatar

Lieve tante Corrie,

Tafelheer is niet de enige die het plagiaat heeft ontdekt. Ik vond soortgelijke berichten uit vele landen op internet. Opmerkelijk was een bericht van de Zuid-Afrikaanse overheid:
Goeie nuus: Pfizer-entstowwe kan vanaf Woensdag buite gestoor word (…)

Jouw liefhebbende neef Jan