ProShots / shutterstock.com

Eredivisieclubs geïrriteerd over continue media-aandacht voor Ajax

'Bij ons gaat ook wel eens iets mis'

“Het is Ajax voor en Ajax na”, verzucht PSV-directeur Toon Gerbrands, terwijl hij wijst op de stapel kranten voor zijn neus. “Een messentrekker die daardoor een transfer ziet afketsen, een dopingzondaar, een recordaankoop die door een fout niet speelgerechtigd is. Ik lees niets anders deze week. Terwijl er bij ons in Eindhoven ook heus wel eens iets misgaat. Waarom lees je daar nooit wat over?”

“Vanochtend vloog tijdens het afsluitende trainingspartijtje de schoen van Pablo Rosario uit. Moest de boel stilgelegd worden, maar wat denk je? Geen camera in de buurt om het vast te leggen. ‘Trainingen van PSV zijn niet interessant genoeg’, hoor je dan. Ja ja, omdat Eindhoven in de provincie ligt, zo voelen we dat hier. Mag ik er op wijzen dat wij sinds 1986 waarschijnlijk vaker landskampioen zijn geworden dan Ajax?”

Ook in Emmen is de irritatie voelbaar. “Waar Ajax nu voor het eerst zijn keeper wisselt, doen wij dat al het hele seizoen”, weet trainer Dick Lukkien. “Aanstaande zaterdag haal ik Dennis Telgenkamp voor de derde keer in korte tijd uit het doel, zodat onze nieuwe doelman Verrips kan keepen. Geen idee of die beter is, dat gaan we meemaken. En anders zet ik Telgenkamp weer terug. Maar waar Onana zonder te keepen pagina 101 op Teletekst haalt, komt ons keepersnieuws niet verder dan het Dagblad van het Noorden. Het is scheef verdeeld.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is dit wel politiek correct?

Sick nick
‘President Biden en de first lady wonen een herdenking bij voor officier Brian Sicknick, die stierf bij de opstand in het Capitool.’

Reageer