NOS

Rusland verzekert Westen dat hun rechtsstaat voor 92 procent werkt

‘Kritiek op veroordeling Navalny ongegrond’

De veroordeling van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft in het Westen tot veel kritiek geleid, maar volgens president Poetin is die kritiek ongegrond. “Hoe kan die veroordeling nou onterecht zijn? Onze rechtsstaat werkt voor zeker 92 procent.”

Onder meer de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok riep Rusland op Navalny onmiddellijk vrij te laten. Maar president Poetin is niet onder de indruk. “Uit allerlei onderzoeken blijkt dat onze rechtsstaat aan zeker 92 procent van onze bevolking bescherming biedt. In het Westen is dat percentage veel lager, dus waar hebben we het over? Kom maar terug als jullie een effectievere rechtsstaat hebben ontwikkeld. Praten we dan verder.”Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Valt Myanmar ook onder de rechtstaat van Rusland, nu ze een veto over de VN-resolutie hebben uitgesproken?

Of viel het nou onder China?
Die hebben hun rechtstaat al uitgebreid met Tibet, Hongkong, de hele Zuid-‘Chinese’-Zee, de Oeigoeren, en doen hun best met Taiwan.

Reageer