OP1

Virologen: ‘Er zijn eigenlijk twee epidemieën: de gewone variant en het kabinet’

Veel virologen zijn uiterst kritisch over het besluit om de scholen open te gooien én de avondklok af te schaffen. Ze wijzen erop dat er eigenlijk twee epidemieën zijn: de gewone variant, en het kabinet.

“Het is verleidelijk om te denken dat we nu de goede kant opgaan”, zegt viroloog Ab Osterhaus. “Maar je moet je voorstellen dat er eigenlijk twee epidemieën tegelijkertijd plaatsvinden. Aan de ene kant heb je het coronavirus dat over ons land raast. Dat virus lijkt nu even te gaan liggen, maar ondertussen is de drang van het kabinet om goed nieuws te brengen enorm aan het oprukken nu.” 

De virologen wijzen erop dat het kabinet weleens een moeilijker te bestrijden dan de originele variant kan zijn. “Ze zetten OMT-leden onder druk om een bepaald standpunt in te nemen en dreigen opnieuw de verkiezingen te winnen. We zijn van deze kwaal nog lang niet af.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De pensioneerde viroloog Ab Osterhaus (72) is een naoorlogs kind (boomer, CvH). Hij gelooft daarom nog heilig in de wetenschap. Hij gaat niet met de tijd mee.

Reageer
gravatar

Ab is een boomer. Die lui moet je nooit, maar dan ook nooit geloven. Ze denken dat niks is veranderd sinds de tweede helft van de jaren veertig.