NOS

Oerdom: Nederlanders gaan toch de weg op, terwijl het ijs er nog veel te dun is

'Typisch Hollands'

Het ijs op de wegen was nog flinterdun, en toch gingen er weer een paar fanatiekelingen de weg op vanmorgen. Rijkswaterstaat laat weten te begrijpen dat mensen heel graag willen, maar dat het toch verstandiger is om nog even te wachten. 

“Typisch Hollands, zodra er al maar een beetje ijs ligt willen we meteen de weg op. Het is natuurlijk ontzettend verleidelijk, we zijn een echt autoland”, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. “Maar toch wil ik iedereen oproepen om niet de weg op te gaan als er een ijslaag van 1,5 centimeter ligt. Het is hartstikke gevaarlijk als je auto er doorheen zakt. Bovendien verpest je het voor alle andere automobilisten die wel het geduld hadden om te wachten tot het ijs dik genoeg was.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *