IOC voegt ‘Ommetje maken’ toe aan Olympische kalender Tokio

Nederland meteen medaillekandidaat voor nieuw Olympisch atletiekonderdeel

Een ommetje maken wordt Olympisch. Dat maakte het IOC vanochtend bekend op een persconferentie. Al tijdens de komende Olympische Spelen deze zomer in Tokio zullen er Olympische ommetjes gemaakt gaan worden.

Het nieuwe atletiekonderdeel is toegevoegd aan de Olympische kalender omdat een ommetje maken in korte tijd razendpopulair werd. “We zien dat mensen over de hele wereld ommetjes maken en een frisse neus halen. Dan is het niet meer dan logisch om het op zo’n korte termijn nog toe te voegen”, zegt IOC-baas Thomas Bach.

Het parcours van het ommetje in Tokio is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat er zowel een individueel als ploegenommetje op het programma zal staan. Bij het ommetje maken is de tijd belangrijk, maar een jury zal het ommetje ook beoordelen, onder andere op looptechniek en afstand houden.

De Nederlandse Chef de Mission Pieter van den Hoogenband is enthousiast over de toevoeging van het nieuwe onderdeel. Volgens hem kan Nederland een sterke selectie afvaardigen. “We zijn in korte tijd uitgegroeid tot een topommetjesland. Ik denk dat we vooral in de breedte erg sterk zijn. Op het ploegenommetje behoren we zeker tot de medaillekandidaten.”

Marco Jongsma uit Winsum is één van de atleten die op een selectie hoopt voor het Olympische ommetje. “Ik maak nu twee á drie ommetjes per dag en ik merk gewoon dat ik elk ommetje nog verbeter. Met een trainingsstage naar Central Park in New York zo rond mei kan ik nog groeien.”

Overigens zal het ommetje ook op de Paralympische Spelen een onderdeel zijn, maar dan mogen de deelnemers een blindengeleidehond meenemen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zijn er langs het parkoers voldoende bomen voor de sanitaire behoefte en veldjes waar de hondenbezitters mogen loslopen om even de benen te strekken? En zijn voor de nachtrust voldoende hondenhokken in het Olympisch dorp?

Reageer