NOS.nl

Dit krijg je ervan als je de musea dichtgooit

Niemand houdt van betweters, en we willen niet te hard ‘zie je wel’ roepen, maar nu het nieuws van de aanstaande rellen en die van gisteren zelfs de buitenlandse media haalt kunnen we niet anders zeggen dan het volgende: dit krijg je ervan als je de musea dichtgooit. Kunst verheft, dat weet iedereen, en al die energie die mensen niet meer kunnen botvieren op hun sublieme ervaring van kunst moet ergens heen.

Op Whatsapp en Telegram gaan al de hele dag berichten rond van jongeren die hun frustratie over het niet kunnen zien van kunst vannacht gaan botvieren op de auto van de buurman met aanstekervloeistof en mokers.

Dus, gefeliciteerd OMT, gefeliciteerd kabinet, hebben jullie nu je zin? Museumplein en ook de straten van andere steden vol met mensen die naar een museum willen gaan. Your move.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Op Facebook heb ik gelezen dat de linkse actiegroep Extinction Rebellion achter de rellen zitten.

Veel van die gasten hebben museumpas die ze nu niet kunnen gebruiken. Vandaar…..

Corrie, jouw vaste prik voor Betrouwbaar Comment.

Reageer
gravatar

Lieve tante,

Heeft jouw Geert Wilders een museumpas? Ik heb zo het vermoeden dat zijn aanhangers zo’n pas niet nodig hebben om het oproer te laten kraaien.

Jouw liefhebbende neef Jan

gravatar

Ik wil de mensen in het land oproepen om nog even vol te houden. Hugo de Jonge is druk bezig met vaccineren en in het huidige tempo is 70% van de bevolking in september 2025 gevaccineerd. Misschien kan er dan meer.

Reageer
gravatar

Helaas hebben we nog onvoldoende gegevens om enige conclusie te trekken. Met name vanwege de Duitse variant van het virus. Voor de zekerheid adviseren we de musea nog even dicht te houden.

Reageer