NOS / YouTube.com

Tweede Kamer wil dat mensen pas om 22.00 uur associatie met Tweede Wereldoorlog krijgen

Parlement principieel tegen avondklok om 20.30 uur

De Tweede Kamer is principieel tegen een avondklok die om 20.30 uur ’s avonds ingaat. Veel partijen zijn bang dat mensen de maatregel associëren met de Tweede Wereldoorlog en dat willen ze liever pas vanaf 22.00 uur.

“Dit is een middel dat de vrijheid van mensen enorm inperkt”, zei D66-fractievoorzitter Rob Jetten. “Wij komen in grote gewetensnood als wij dat vanaf half negen steunen. Alleen anderhalf uur later is moreel verantwoord. Maar als het kabinet volhoudt, stemmen wij ook voor half negen hoor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het nieuwe binnenhof wordt ook versierd met swastika’s en adelaars. Om de tijden te eren dat mensen nog vrijheden hadden.

gravatar

Zware magie

Suzanne Moore, feministisch boegbeeld van The Guardian, werd wakker nadat ze een cursus had gedaan aan de universiteit en ontdekte wat de kosten zijn terwijl buitenlandse studenten met eigen auto door een chauffeur werden opgehaald. Kort daarna vertrok ze bij the Guardian.

Ik schreef haar destijds bij een artikel in The Guardian van haar over New Orleans in het circuit van transseksuelen, dat hiermee de ridiculisering en liberalisering van de medische wereld is begonnen, omdat een trans operatie niet in het reguliere ziekenfondspakket past.

Ik schreef er geloof ik ook nog bij dat Blavatsky die daar naartoe wilde dat afgeraden werd door haar leraar/meester, die waarschuwde voor de traditie van zwarte magie daar.

Reageer
gravatar

Allemaal goed en wel. Maar ik denk toch hier wat toevoegingen nodig zijn, om de effectiviteit te geranderen:
– Om 20:30 een waarschuwing geluid. Om men naar binnen re begeven.
– Om 22:00 een sirene om duidelijk te maken dat de klok is ingegaan.
– Een punten systeem voor overtreders, bijv. bij 3 punten een prik smiley op de borst en paspoort.
– Politieauto’s met megafoons die zo met non-verbale ondersteuning gericht de jacht op overtreders kan openen.
– Om 5:00 een sirene om aantekondigen dat de avondklok voorbij is, en een ieder zich weer buiten mag begeven (behalve ingeval van 3 stickers).

Lijkt mij toch wel te regelen dit, als het 80 geleden werkte hè.

Hoogachtend,

Prof. B. de Bouwer

Reageer
gravatar

Wat te denken van OMT (Outbreak Management Team)?
Dit was tijdens de Tweede Wereldoorlog de codenaam van gevangen genomen officieren die een uitbraak (outbreak, red.) uit Duitse kampen voor krijgsgevangenen organiseerden.

Reageer
gravatar

Het zou handig zijn om niet gevaccineerde mensen te herkennen. Misschien kunnen niet gevacinneerde een Corona embleem op hun jas gaan dragen. Dan richten wen een een dienst op om hier op toe te zien, voor de BOA’s is dat te moeiijk. Het zou ook handig zijn als deze mensen bij elkaar gaan wonen, lekker bij elkaar in een soort vakantiepark. Heil Hugo!

Reageer
gravatar

Embleem op jassen, officiële verklaringen (Ausweis) en de afkorting OMT doen teveel aan de Tweede Wereldoorlog denken. Dat is voor mijn overgrootouders en tante Corrie heel pijnlijk.

Lees verder over mijn bericht over OMT.

gravatar

Jan, je vergat nog het ergste: de avondklok.

Tussen haakjes. (Jouw slotzin komt vreemd over. Er staat namelijk een “over” te veel.)