Bron: RTL Nieuws

VVD probeert goedkoop stemmen te winnen met plan voor nieuwe toeslagenaffaire

De VVD gaat er in de peilingen op vooruit sinds de val van het kabinet en dat heeft de campagneleider blijkbaar ook door. De partij probeert nu wel heel opzichtig stemmen te winnen door een tweede toeslagenaffaire voor te stellen.

“Dit is absoluut een verkiezingsstunt”, zegt politiek commentator Kustaw Bessems. “De vorige toeslagenaffaire heeft de VVD geen windeieren gelegd, dus komen ze met een plan voor een nog grotere affaire. Ik vind het eerlijk gezegd een beetje goedkoop scoren, maar het werkt vermoedelijk wel. Burgers kapotmaken is gewoon een populair standpunt.”  

Volgens het plan wil de VVD ‘honderdduizenden burgers ruïneren’ en daar vervolgens verantwoordelijkheid voor nemen. Op sociale media gaan mensen ook uit van een proefballon. “Er komen zeker verkiezingen aan”, hoont Jasper Koppen op de Facebook-pagina van de VVD. “Ik geloof er helemaal niets van, jullie maken jullie beloften toch nooit waar. Op 17 maart stem ik Rutte.”

Het voorbeeld van de VVD vindt navolging onder de oppositie. GroenLinks-leider Jesse Klaver presenteerde een plan om ‘meedogenloos’ om te gaan met bijstandsontvangers en wajongers. “Ongeloofwaardig en opportunistisch”, aldus Bessems. “En de ervaring leert dat kiezers liever gaan voor het origineel. Bij de VVD weten kiezers tenminste zeker dat het niet bij beloftes blijft maar dat de partij het voor elkaar krijgt om mensen over de rand van de afgrond te duwen.”

Bessems denkt trouwens niet dat het veel uit zal maken welke partij haar plannen om levens te ruïneren in de praktijk mag brengen. “De afgelopen jaren hebben laten zien dat een onrechtvaardige overheid iets is waar het hele politieke spectrum achter staat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Om de kiezer te naaien moet je hem eerst paaien. Dus we moeten eerst de loonbelasting afschaffen, om vervolgens het dubbele bedrag uit boetes terug te krijgen. Het is natuurlijk van de zotte dat alleen werklozen onterecht beboet worden.

gravatar

Rutte lult zich overal met een schijnbaar gemak overal doorheen. Kiezers willen dat ook kunnen. Ze leerden al veel van hem in de afgelopen tien jaar, daardoor krijgt hij genoeg stemmen om door te gaan.

Reageer
gravatar

De andere kant is Wilders die met een schijnbaar gemak, alle collegae weet af te blaffen. Hun scheldvermogen willen veel kiezers ook graag leren verbeteren. Daarom zijn na de verkiezingen de VVD en de PVV de enige twee partijen die er nog toe doen.