NOS

Biden verdeelt VS nog verder door presidentschap te accepteren

De Democraat Joe Biden heeft vandaag de gespannen verhoudingen in de Verenigde Staten nog verder op scherp gezet, door tijdens de inauguratie zijn rol als president van het land te accepteren. Volgens Amerikaanse media houdt Biden hiermee een aangestoken lucifer bij een toch al zeer licht ontvlambare situatie.

In aanloop naar de verkiezingen benadrukte Biden juist zijn wens om het land weer te verbinden en de gemoederen te bedaren, en om samen aan een betere toekomst te werken. Het afleggen van de presidentiële eed op nationale televisie is volgens Fox News-commentator Sean Hannity dan ook een klap in het gezicht van miljoenen conservatieve en libertarische Amerikanen. “Bijna de helft van alle inwoners van de VS hadden de vurige wens dat Joe Biden en zijn zoon Hunter voor altijd in de gevangenis zouden verwijnen. Hij laat deze tientallen miljoenen mensen stikken, door die wens naast zich neer te leggen en alléén te vechten voor diegenen die geloven in een democratische republiek. In een gezonde samenleving kan het niet zo zijn dat een kleine meerderheid van de bevolking de rest van het land zo onverbiddelijk haar wil oplegt.”

Ook de conservatieve politiek commentator Ben Shapiro reageert kritisch op de controversiële machtsgreep van de verkozen president. “In de afgelopen vier jaar kon Biden makkelijk vanaf de zijlijn zijn voorganger beschuldigen van de gewelddadige onlusten in de VS”, aldus de presentator van The Daily Wire. “Maar nu hij de president is, zal het bloed van de slachtoffers van een inmiddels onvermijdelijke nieuwe burgeroorlog aan zíjn handen kleven.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zoals bekend houdt Trump ongelooflijk veel van mooie Amerikaanse tradities. Hij wil daarom de burgeroorlog van 1861 tot 1865 opnieuw tot leven roepen, maar nu met moderne wapens. Zuidelijk Amerika en het Wilde Westen zullen dit keer winnen, want in de andere staten is het wapenbezit een stuk kleiner, vooral van mitrailleurs.

Reageer