Shutterstock: Baloncici

Inwoners Amsterdam overnachten in kartonnen doos in rij voor papierbak

'Als hij binnenkort geleegd is, ben ik de eerste'

Voor verschillende papierbakken in Amsterdam staan sinds enkele weken rijen met mensen. Ze overnachten daar in kartonnen dozen, slapend onder oude kranten in afwachting van het moment dat de bakken weer eens geleegd worden. “Ik kan niet wachten om straks als eerste mijn oud-papier weg te gooien”, zegt Amsterdammer Dennis (31).

Dennis is voor de papierbak gaan overnachten, nadat hij keer op keer met zijn oude kranten naar de papierbak was gelopen, maar hij steeds weer onverrichter zaken huiswaarts moest keren, omdat dat de bak vol was. Dennis: “Je overweegt dan misschien even om het papier maar naast de bak te gooien, maar dat doe je natuurlijk niet. Dat geeft overlast. Het is je burgerplicht om het papier in de bak te gooien.”

Ook Mathilde (47) kan al weken lang haar oud-papier niet kwijt. Maar omdat zij niet in de kou op stoep wil bivakkeren, heeft ze een dakloze ingehuurd om haar plaats in de rij bezet te houden. “Ik heb met hem afgesproken dat hij me belt wanneer de vuilniswagen de straat. Dan kom ik met alle kartonnen dozen, meteen mijn kant oplopen.”

De gemeente Amsterdam vindt het mooi hoe inwoners hun burgerplicht nakomen en deelt soep uit bij de papierbakken. 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Begin met het genereren van extra geld online vanuit huis, meer dan $ 52.000, – door heel gemakkelijk werk te doen, alleen in uw vrije tijd. Vorige maand kreeg ik $ 52745 betaald van deze gemakkelijke thuisbaan. Word nu meteen lid van deze baan en verdien elke maand meer geld online.
Volg gewoon de weblink hier om aan de slag te gaan ……. Bezoek hier om geld te verdienen

Reageer
gravatar

Hmm, ik zie meestal kartonnen dozen van aso’s die niet de moeite willen nemen om dozen even plat te maken.

Oja, en neergepleurde vuilniszakken, van mensen die hun sleutel zijn vergeten of geen zin hebben ermee naar de volgende container te lopen. Zodat de meeuwen er goed bij kunnen en er een openbare vuilstortplaats ontstaat.

En dan het grofvuil overal op straat nog. Ja, even bellen is zo’n ‘gedoe’ en wegbrengen helemaal natuurlijk. Kan het mooi in de fik gestoken worden, met soms doden tot gevolg.

Reageer
gravatar

Papierbakken? Hier zetten we één keer per maand dozen vol aan de straat die vervolgens door een school of vereniging opgehaald worden…

Reageer
gravatar

De papierbakken in Den Haag, om precies te zijn op het Binnenhof, zijn altijd propvol. Het valt op dat het meeste papier bestaat uit gedrukte vellen waarop tussen de woorden veel zwarte balken staan.

Reageer