Netflix

Middelbare scholieren krijgen nieuw vak: begrijpend Netflixen

Met ingang van volgende week krijgen alle middelbare scholieren een nieuw vak: begrijpend Netflixen. Het vak is bedoeld om het plezier in Netflix kijken te minimaliseren, zodat leerlingen weer eerder geneigd zijn om een boek op te pakken, of ander schoolwerk te doen.

“We hebben met begrijpend lezen gezien wat zo’n vak kan doen met het plezier in een bepaalde bezigheid”, zegt minister Slob van Onderwijs. “Hetzelfde willen we nu bewerkstelligen met begrijpend Netflixen. Bingewatchen moet weer stom worden, minstens zo stom als hun aardrijkskundewerkstuk over zand en löss.”

Minister Slob zet Breaking Bad op en leest een voorbeeldvraag voor. “In aflevering 4 van seizoen 3 vraagt Walter White aan Saul Goodman hoe het kan dat zijn advocatenkantoor hem heeft getraceerd. Welk signaalwoord gebruikt Walter om aan te geven dat hij hier ontevreden over is?”

Of we nog een voorbeeld willen? Slob heeft de smaak duidelijk te pakken en pakt er nog een vraag bij. “In aflevering 2 van The Queen’s Gambit komt hoofdpersonage Beth Harmon terecht in een pleeggezin. Uit welke gezichtsuitdrukking blijkt dat ze terecht is gekomen in een ongelukkig huwelijk?”

Het aandeel Netflix is bij het openen van de beurs meteen met 20% gedaald. 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een vraag die de meeste kijkers zouden moeten kunnen beantwoorden:
Wat gebeurde in aflevering 1329 van Goede Meiden, Sl*chte Meiden, dat alle volgende afleveringen heeft beïnvloed?

Reageer