Christopher Halloran / Shutterstock.com

Senaatsleider Republikeinen belt Trump: ‘Ik wil gewoon 2 zetels vinden’

‘We kunnen Georgia niet verloren hebben’

Donald Trump heeft woensdag een verontrustend telefoontje gekregen. Mitch McConnell, de leider van de Republikeinen in de Senaat, deelde de president op intimiderende toon mee dat hij twee zetels in Georgia wil vinden die op mysterieuze wijze zijn verdwenen.

“We kunnen Georgia niet verloren hebben”, zei McConnell meerdere keren geïrriteerd tegen Trump. “De inwoners van Georgia zijn boos, de mensen in het land zijn boos en er is niets mis met zeggen dat je een fout hebt gemaakt door Republikeinse kiezers te demotiveren. Dit is wat er moet gebeuren: ik wil gewoon twee zetels vinden.”

Trump komt in het gesprek nauwelijks aan het woord, omdat McConnell hem die kans niet geeft. “Er gaan geruchten dat jouw achterban thuis is gebleven omdat ze hun vertrouwen in de verkiezingen hebben verloren. Weet jij daar iets van?” zegt de Senaatsleider. “Dit kan waar zijn of niet, ik hoorde dit vanochtend. Het is een erg treurige situatie.”

Analisten zien in het telefoontje een bewijs dat McConnell wanhopig probeert vast te houden aan de Republikeinse meerderheid in de Senaat.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lieve tante Corrie,

Wie vindt u de arme man? McConnell of Trump? Met uw ultrarechtse voorkeur verwacht ik dat het Donald Trump is. Heb ik gelijk?

Kusjes van… Ojee, dat mag niet. Dus hartelijke groetjes van Neef Jan