Shutterstock - kivnl

Ajax vraagt zich hardop af of het wel verantwoord is competitie af te maken

‘Moeilijk uit te leggen dat het voetbal gewoon doorgaat’


Terwijl Nederland in een keiharde lockdown zit en de mutaties van het coronavirus ons om de oren vliegen, gaat de Eredivisie gewoon door. De vraag is echter voor hoelang, want er gaan stemmen op om maar een streep door het seizoen te zetten. Ajax vraagt zich hardop af of het wel verantwoord is om door te voetballen.

“Ik vind het heel moeilijk uit te leggen dat volledige sectoren op slot zitten en de ziekenhuizen volstromen, maar dat wij gewoon doorgaan”, zegt technisch directeur Marc Overmars. “We zouden als voetbal ook solidair kunnen zijn. Dat is jammer, maar er zijn belangrijker zaken.”

Overmars’ collega Edwin van der Sar betreurt het dat Ajax zich in dat geval in de ‘toppermaand’ januari niet kan meten met concurrenten als PSV, Feyenoord en AZ. “Dat zijn de wedstrijden die je natuurlijk heel graag wilt spelen. Maar ik snap eerlijk gezegd niet zo goed waarom ze allemaal achter elkaar zijn gepland. Wie dat heeft bedacht, begrijpt weinig van een eerlijk competitieverloop. Maar goed, dat is nu eenmaal zo en na 14 wedstrijden heb je een fair beeld van de krachtsverhoudingen.”

Ajax hoopt vooral dat de KNVB nu snel duidelijkheid biedt. Overmars: “Nu er discussie is over het stopzetten van de competitie, is er ook onzekerheid. Dat is voor niemand goed. De KNVB moet de knoop doorhakken. Als je nu door blijft spelen, weet niemand waar hij aan toe is. Ik roep Zeist om op daadkracht te tonen.”

De Amsterdammers krijgen steun van RKC Waalwijk, Fortuna Sittard en VVV-Venlo.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste Kluo, met onze excuses, in de Eredivisie van Virussen kan niemand zelfs tegen onze tweede ploeg op. Ook bij het wereldkampioenschap 2021 winnen we met gemak.

gravatar

Ach meneer Janssen, van uw stad wordt het nodige verwacht te doen voor een Amsterdamse voetbalclub door Amsterdammers, die Zeist maar een provincieplaatsje van niks vinden. Niks van aantrekken.