Youtube.com / Omroep Gelderland

Rutte: ‘Ellende van burgers mag nooit zo schrijnend worden dat media het oppikken’

Kort na de toeslagenaffaire staan de kranten opnieuw vol met een schrijnend geval van een burger die door de overheid wordt geruïneerd. Premier Mark Rutte is geschokt door de berichten over de vrouw die 7000 euro aan bijstand moest terugbetalen: “De ellende mag nooit zo groot worden dat de media het oppikken.”

“We hebben in dit land bepaalde wetgeving en we willen misbruik van sociale voorzieningen voorkomen”, zegt de premier. “Maar dat mag er natuurlijk nooit toe leiden dat iemand zodanig klem komt te zitten dat journalisten er een verhaal in zien. Dat is volgens mij niet het land dat wij willen vormen met elkaar.”

Rutte hoopt dan ook niets meer te horen, zien of lezen over kwesties als deze: “Dat zou mij een lief ding waard zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *